Be you. Always be you.

Någonstans pratar  vi om bekräftelse. Hur vi använder den. Människor är bekräftelsedjur. Vi vill bli sedda. Hörda. Behövda. Älskade. Andra mer. Andra mindre. Vi behöver närhet. Ibland så mycket att själen skriker. Hjärtat pumpar blodet runt runt i hundranittio.
Men när går det till överdrift? För egen vinnings skull?
När man utnyttjar situationen för att må bättre. I sin egen kropp. Låter andras känslor sprättas i väg som en kortlek som blandats fel. Låter andra vara godtrogna och naiva för det var ju ingenting. Det var bara på skoj. När mannen du har ett gott öga till. Hör av sig. Efter en tids tystnad. Du svarar. Men får inget tillbaka. Tyst tyst. Kolla. Om du fortfarande är på. Är med i spelet. Han vill veta om du fortfarande vill ha honom. När han sedan får svaret. Vet han. Bockar av med blyertspennan, ett streck efter ditt namn.  Han gör dej intresserad. Han leker. Han vill bli sedd. Bekräftad. Nästa. Jag tar nästa tänker han. Kollar om hon skulle kunna tänka sig. Och när jag fått det jag vill ha, har tagit det jag vill ha. Bryter jag ler han finurligt. Han flirtar med dej. Kanske även träffas ni. Ringer mitt i natten. För att kolla om du svarar.
Han lägger på när han hör din röst. Du har ju svarat. Då vet han.
När han inte får som han vill. Blir han sur. När hon inte känner likadant. För alla ska vilja ha mej tänker han. Alla vill ha mej. Att bli avvisad är något livet ger en då och då. Bara att gå vidare.  Eller bli bättre, bättre och visare. Ändra sig. Attityden. Eller så kanske man bara ska acceptera.
Ordet bekräfelsehora känns hårt. Men det är det ordet vi använder för att förklara för andra hur den , den eller den är. Kvinnliga. Manliga varelser. Oftast lär man känna igen dessa fort. I alla fall efter ett tag. Hur de är. Vi är alla godtrogna naiva människor som har fallit för en eller en annan med det beteendet. Men man lär sig. Efter ett tag. Man blir en människokännare. Och man kan ju aldrig veta från början hur en människa är, innan man lärt känna dem. Goda. Onda. Snälla. Rara.
Intresserade. Icke-intresserde. För vinnings skull. Utnyttjande. Eller i allmänhet. Goda. Snälla. För vänskaps skull.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s