Illrött märke. 

Hörrni. I’ve  got to ask something. Häromdagen vaknade jag upp i en säng på ön. Märkte att jag hade ett rött märke på ena sidan låret. Kanske lika stor som en snusdosa. Det brände och kliade. Igår kväll mätte jag det illröda märket som nu hade blivit tjugotvå gånger tio centimeter stort. I morse var det tjugofem gånger femton centimeter. Jag är inte den som går till vårdcentralen om jag inte är sjuk. Men för säkerhets skull listade jag mej på en ny vårdcentral igår, i och med att jag inte har varit på den andra på två och ett halvt år. Alltså innan jag flyttade. Det gör inte ont. Förutom när jag ligger på sidan. Men är ömt. I går kväll låg jag på en fryst handduk en stund för att kyla ner märket. Har tänkt på överbliven färg på mina fladderbyxor som jag bara har använt två gånger. Har tänkt på om någon konstig insekt har flugit in och bitit mej, utan att jag känt något. Har försökt att komma på om jag ätit något konstigy, men inget jag inte har ätit innan. Kommer nog vänta tills helgen är över innan jag ber om hjälp, om det blir värre. Men jag som inte brukar bli rädd, börjar bli lite orolig. Vad kan det vara?  Det kan  vibrera lite också. 

Annonser

5 reaktioner till “Illrött märke. 

  1. Röda märken som växer kan vara borrelia från fästing. Inte alltid det blir klockrena ringar av det. Inte alltid man märker att fästingen sitter där heller. Ofta släpper de taget själv, utan att man märker. Jag fick borrelia utan att ha sett fästingen…
    //Camilla

  2. Ja, säger detsamma som Camilla. Skickade iväg mannen till vårdcentralen idag efter att han knappt kunnat sova pga så sjukt ont i ryggen. Visade sig att han hade ett stort rött märke där och, ta-da, borrelia. Har inte sett någon fästing alls.

  3. Japp, min första tanke var också borrelia. Brukar vara lätt att behandla om man kommer i tid. Vänta inte! Väldigt viktigt att gå innan man får andra symtom (trötthet etc.).

  4. Hej på er! Var på vårdcentralen igår. De var lite osäkra på vad det är, eftersom det är så stort (tre läkare) men en av gissningarna var borrelia. Fick penicillin i alla fall, så vi får hoppas att märket försvinner. Tack för er omtanke! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s