Don’t break my heart. 

Vi är tre som promenerar uppför Avenyn.  Äta och dricka varsin öl. Vi hamnar på John Scotts. Avhandlar i flera timmar saker om män. Relationer. I allmänhet. Och om dem som finns mitt i bland oss. Vi skulle egentligen upp till Götaplatsen. Miriam Bryant och Göteborgs symfoniker spelar. Men vi kom aldrig upp. Vi satt bra där vi satt. C.O skickar bilder till oss från Götaplatsen. Folk strömmar upp. Uppskattningsvis trettiofem tusen. En äldre man frågar om han får ta den fjärde stolen. Eller ni kanske väntar på någon karl frågar han. Nej, det är dem vi pratar om. Dessa karlslokar. En ung kille vid sidan om oss skrattar till och ler stort.  

Vi pratar om sårbarheten. Att trots att man har sårats om och om igen i olika relationer. Så fortsätter man på något vis att hoppas. Att även om man säger att alla män är likadana så måste det väl ändå finnas någon. 

Och det gör att man på något sätt faller ner i känslan. Om och om igen. Att man vågar visa känslor. Att man vågar vara rättfram. Visa sig. Chansa. 

Jag Mailade med en man För ett par år sedan. Helt ok snack. Roligt. Plötsligt blev han dryg och avståndstagande. Frågade varför han blev så. Han ville visa för mej hur vi kvinnor behandlar män. Sa han. Jag blev irriterad och frågade vad fan jag har att göra med att vissa andra kvinnor har visat honom ryggen.  Om en man sårar mej rejält, så inte sjutton sårar jag någon annan man medvetet och beter mej som ett svin bara för att den första har gjort det. Behandla andra så som du själv vill bli behandlad heter det ju. Det blev bara två dejter med den mannen. 

Någonstans inom mej finns det ju en del hopp. Jag tänker fortfarande  händer det, så händer det.  

Tänker bege oss hemåt. Promenerar ner för Avenyn. Folk promenerar på spårvagnsspåren. Det är ljummet ute. Folk är glada. Det är fredag. Kommer hem. Pia Sundhages damlandslag i fotboll vinner ett os-silver. Underbart. Bragd. På lördagsmorgonen tar jag på mej skor. Ut på en lång powerwalk. Janne Anderssons sommarprat i lurarna. Ny förbundskapten i fotbollslandslaget för herrar.  Varför spottar du ut snuset i handfatet för, tror du verkligen att städerskan ska sopa upp din tejp från golvet. Det ska ligga i papperskorgen. På matcherna ska alla sjunga och kunna nationalsången. Spelar ingen roll om du har en dålig dag. Vi gör det här tillsammans. Ihop. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s