Say you love me. If you do.

Våren. Underbara vår. Ska man frysa på morgonen, eller svettas på eftermiddagen? Jag väljer det första. Men att känna en lite varmare blåst än den kalla på eftermiddagen är skönt. Att få använda sina solglasögon när man åker hem från jobbet. Att det är ljust på kvällarna. Att vakna en lördag och det är ljust och klockan är bara noll sex tjugotvå. Ja, det är ju ljust vid de tiden på vardagar med. Och du kan somna om en lördag innan två timmars träning börjar. Två timmars underbar svettig träning som gick grymt bra. Jag träffar en vän för ett par veckor sedan. Vi beställer in drinkar som påminner om sommar och sol. En längtan efter något mer än den kyla som då fanns. Vi pratar om olika sorters mående. Bra som dåliga.

Vi har båda två erfarenheter av att vissa försvinner när man hamnar i en kris eller något annat händer. Att vänskapen trappas ned när man hamnar i ett läge som inte är ens riktiga personlighet. För att sedan komma igen när man är på topp. Konstigt. Istället för att prata om annat än det som knager just då. Istället för att tänka att man kan hitta på roliga saker utan att det ska förknippas med det som knager. Utflykter, brunch, en fika. En öl. Soffhäng. Bubbel.

Min väns lite halvdåliga mående blev jobbigare då hon märke att vissa blev avståndstagande. Förstår inte, hur kan man bara lämna någon i sticket? Jag hade aldrig kunnat lämna någon. Eller åtminstone inte sluta höra hur det är, försöka få till en träff. Det är väl då man verkligen behöver ha annat att tänka på. En vän. Det är väl då, om man nu orkar, vilja tänka på annat. Vilja ses. Och bara få en stund av närvaro. Av något helt annat. Vi ses på en tidig fredagskväll i april. En kall öl på en kall uteservering. Hon mår bättre. Så även jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s