Raindrops.

Veckan har gått i ett enda svep. Från början till slut. Är det nu man ska reflektera över att veckorna bara går? Och mitt i veckan sätts en hårtork igång över Göteborg. Det blir varmt igen. Hösten dog och sommaren tog över. I en dag. Men sedan blir det jeans alternativt strumpbyxeväder igen. Och jag har riktigt längtat efter en ny årstid. Alla årstider har sin charm. Denna med de första tända ljusen. Med det första glaset rödvin framför en film. Att kanske rusa in på ett café för att komma undan regnet som regnar och blåser på tvären. Eller ja, det ser ju sådär cosy ut på film. I verkligheten kanske man huttrar och svär lite granna för att paraplyet vänder sig ut och in. Eller för att regnet regnar på tvären så att bakbenen blir blöta. Eller så har en glömt paraplyet hemma. Veckan går. Den går bra. Som vanligt är det mycket och snurrigt.

Måndagen känns egentligen som en besvikelse. Egentligen skulle jag ha satsat. Bettat. Casha in. Inga garantier i know. Men besvikelsen. Eller är det såhär det ska vara, hela tiden? På torsdagen får jag en släng av liten pms. Men är tyst. Munnen ihopknipen. På fredagen mycket bättre. Och när klockan slår tretton noll noll byter jag om. Tar på mej strumpbyxor och kjol. Blir hämtad av chefen i hennes stora bil. Och åker och kollar på nya möbler. Får tips, får med mej prover hem och bestämmer ett möte på jobbet nästa vecka.

Handlar därefter tre par nya strumpbyxor för nu är det höst och det ska fyllas på och rensas. Tidig fredagskväll häller jag upp ett glas rödvin medan de stekta kycklingbitarna blandas ihop med champinjoner lök och vitlök. Låter allt fräsa och koka tillsammans med curry, sweet n’ chilli och creme fraiche. Lite olja i pastavattnet och I’m done. Fredagskväll och nu tänder jag de där höstljusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s