Stormiga vindar

Lugnet. En lugn helg är snart till ända. Stormen Knud svepte förbi med buller och bång. Regn och hagel. Jag tog mej i kragen och utförde egna styrkeövningar under lördagsförmiddagen. Mest mage. Inte många, men mest för att komma igång med det. Att få in rutinerna för det. Därefter cardio. Lugn lördag.

I juni beskar jag en liten del av ett av mina stora växter. Nu var det dags att plantera. Läste någonstans att det svåraste var inte att få till rötter på denna planta, även om det skulle ta ett par månader.

Utan det svåraste är att hålla den vid liv. Vi får hoppas. Två av dessa plantor har växt, blivit höga och hållt sig vid liv i över tio år. Dock inte planterat själv, utan köpt. Jag har känt mej småförkyld hela veckan, hostat lite, snörvlat lite, men ändå känt mej frisk. Så har kunnat hålla igång. Igår rensade jag byrålådan i sovrummet. Organiserade mina strumpbyxor lite bättre.

Olika storlekar (märkte jag) och tjocklekar för olika årstider. Vissa har jag inte ens använt, som är flera år gamla. Är en strumpbyxekvinna i svart kan en säga. Pratade i telefon med farmor igår. Kanske för sista gången. Snart nittiotre år. Åkte in på sjukhus, opererade höften. Hem. Vägrar hemtjänst. Vägrar ha på sig larmet. (Alla är irriterade på grund av det) Åkte in på sjukhus nu igen, proppar i lungorna. Hem igen. Sjukhus igen. Tumör i bukspottkörteln. In på annan avdelning för att vara i slutskedet. Vill hem. Vill dö hemma. Har nu accepterat hemtjänst fyra gånger om dagen. Men hon fick i alla fall kåldolmar igår. Med gräddsås och lingonsylt.

Idag var det superrelease på alla träningspass på träningskedjan. Missade att boka en plats för bodypump nummer hundrasju inne i baskethallen, kanske tredubbelt så många än vanligt kan vara med. Igår kväll var jag på plats åtta i kön (trettioen Pers i kö) för passet vid lunchtid, i vanliga salen. Men fick en plats sent igår kväll. Har alltid haft svårt för bicepscurls när det är med stång, Och inte lösa vikter. Så det lär kännas. Eller känns redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s