Höstens sista vilja.

Strax efter klockan tjugotvå på fredagskvällen tar jag av mej mina stövlar med klack. I över tretton timmar har jag haft dem på. Frusen och trött landar jag hemma efter en intensiv dag och kväll.

Jag slår upp ett glas rött vin och sjunker ner i soffan med ett par tidningar som jag varken hunnit eller orkat läsa tidigare. Två av dem hade jag med mej upp och ner till Eskilstuna, men blev aldrig lästa. Jag ställer klockan, men vaknar på riktigt istället en och en halvtimma efter. Inser att gymmet på morgonen inte hinns med innan Rock(y)tjejen kommer med hennes kartonger till mitt förråd, men gjorde trots förkylning ett bra två timmars pass på torsdagen. Blev en enkel, powerwalk istället. Efter en varm höst kom kylan. Nollgradigt men även minusgrader. Poff. Och man blir lika förvånad och frusen varje gång. Läser ut förra boken.

Och under lördagseftermiddagen börjar jag på en ny. Jag varvar ner, taggar ner ett par timmar innan en vän, även hon fyllt jämnt kommer förbi.

Jag tänder ljus i vardagsrummet, lägger bubbel på kylning. Snacks I olika skålar. Fram med även rödvinsglas.

Tar fram presenten som egentligen skulle ha getts när en sjukdom bröt ut för ett par veckor sedan. Och i morgon blir det åter jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s